Rollespilsmagasinet.dk

om bordrollespil, af bordrollespillere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igennem årenes løb er der udgivet en del magasiner med og om bordrollespil. De ældste går tilbage til i begyndelsen af firserne og er maskinskrevne, sort-hvid, fotokopierede, og håndsamlede blade. De nyeste er professionelt layoutede, fuldfarve udgivelser på glittet papir. Fælles for dem alle er at de er en del af den danke bordrollespilshistorie. En af visionerne for www.rollespilsmagasinet.dk er at samle dem alle her!

 

Magasinerne

Magasinerne er anført efter publikationstidspunkt; ældste først. Derudover er informationerne struktureret på følgende måde:

Navn | kort om magasinet og bagmændene

Nummer | Kolofon | Indholdsfortegnelse

 

Hvis der ikke står noget et givent sted, er det fordi disse informationer ikke foreligger endnu.

 

 

Pseudo-Dragen

Pseudo-Dragen #1

Pseudo-Dragen #2

Pseudo-Dragen #3

Pseudo-Dragen #4

Pseudo-Dragen #5

Pseudo-Dragen #6

Pseudo-Dragen #7

Pseudo-Dragen #8

 

Den Sorte Dværg

Den Sorte Dværg #1

Den Sorte Dværg #2

Den Sorte Dværg #3

Den Sorte Dværg #4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velkommen til arkivet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strukturen

Ud over de enkelt magasiner er det også planen at der skal være en kort fortælling om person(erne) bag magasinet (skrevet af dem selv); over hvilken årrække det udkom; en kolofon for det enkelt nummer; en indholdsfortegelse over hvad de forskellige numre indeholder.

 

Alt dette tager tid, rigtig lang tid. Er det noget du har lyst til at hjælpe med så send os en mail!

 

Visionen

Det er visionen, at alle danske bordrollespilsmagasiner udgivet i årenes løb skal kunne findes her. Det er selvfølgelig begrænset af hvilke magasiner vi har kunnet finde, sådan rent fysisk, og derpå hvilket vi kunne få tilladelse til at bruge.

 

Har du nogle gamle magasiner du vil stille til rådighed så vi kan scanne dem så send os en mail. Magasinerne bliver ikke ødelagt af scanningen. Hvis du har været ansvarshavende redaktør på et magasin, som ikke er med, så kan det være fordi vi ikke har kunnet få tilladelse fra den ansvarshavende redaktør, altså dig! Så send os en mail hvis det er ok med dig.

 

Det tørre (ophavsretten)

Tilladelse til at gengive magasinerne haves fra den ansvarshavende redaktør bag den enkelte blad. Denne tilladelse gælder kun www.rollespilsmagasinet.dk og videreføres ikke ved download herfra. Sagt med andre ord: du må gerne downloade magasinerne og læse dem på din PC. Du må også gerne printe dem ud med ikke-kommercielt personligt brug for øje. Vil du andet og/eller mere end dette skal du kontakte den ansvarshavende redaktør af det pågældende magasin og spørge om tilladelse.

 

Man kan populært sige at www.rollespilsmagasinet.dk har fået lov til at låne magasinerne og dele dem med dem, der kunne have en interesse i at læse dem.

 

Det tekniske (nørd-snak)

  • De gamle magasiner er scannet i høj opløsning (600dpi) som ren billedfil og er derefter konvereret og samlet som pdf. De fylder derfor en del (Mb). De er ikke komprimeret, fordi det vil betyde et væsentligt tab i den grafiske kvalitet og ikke mindst læsbarheden af teksten.
  • De er, som udgangpunkt, ikke efterredigeret eller på anden måde efterbehandlet. Der er dog undtagelser. Bland andet er nogle af kortene blevet redigeret for at man kan læse dem. I disse tilfælde er kvaliteten af den digitale udgave ofte bedre end originalen.
  • Brug Højre klik og "gem som" når du downloader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  © 2009 Rollespilsmagasinet.dk | e-post: kontakt@rollespilsmagasinet.dk | nyhedsbrev & opdateringer: tilmeld dig her